Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 29 oktober 2017

Anijskoek

Ingrediƫnten:

  • 120 gr boter op kamertemperatuur
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 20 ml yoghurt
  • rasp van 1 citroen
  • 1 tl gemalen anijs
  • 1,5 el anijszaad + extra om te bestrooien
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 225 gr bloem, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd.

Bereiding:
Klop de boter licht en romig met de basterdsuiker. Klop de yoghurt, het citroenrasp, gemalen anijs en anijszaad, de kaneel, kruidnagel en een snuf zout erdoor. meng de bloem met het bakpoeder en kneed dit snel door het botermengsel. Rol het deeg tussen 2 stukken plasticfolie uit tot een lap van ca. 1/2 cm. dik en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met extra anijszaad en druk lciht aan. Zet afgedekt 1 uur in de koelkast. 
Verwarm de oven voor op 175 C. Bak de koek in het midden van de oven in 15-18 min. gaar. Laat afkoelen op de bakplaat en breek daarna in stukken.