- Ingrediënten:
- 1 liter melk
- 1 geraspte schil van een sinaasappel
- 8 eetlepels suiker
- 4 eieren
- 4 eetlepels maïzena
- 1 pak lange vingers
- 1 pot boerenjongens (ca. 350 gram)
- 300 ml slagroom
Bereiding:
Breng de melk met de geraspte sinaasappelschil tegen de kook aan. Mix 4 eetlepels suiker met de eieren en de maïzena tot een romige creme. Schenk langzaam, al mixend de hete melk erbij. Doe alles terug in een pan en verhit het mengsel al roerend tot het een dikke pudding wordt.Laat er heel even de kook overheen gaan. (zodra je de eerste bubbels aan de oppervlakte ziet is het goed en draai het vuur uit).
Bedek de bodem van een rechthoekige schaal van 20 bij 30 cm met de lange vingers. Je kunt ook een eenpersoons porties maken. in een kopje, maar breek dan de lange vingers. Laat de boerenjongens in een zeef uitlekken en vang de brandewijn op. Druppel de helft van de brandewijn over de lange vingers.
Giet er de helft van de hete pudding overheen.
Bedek opnieuw met de lange vingers en druppel hier de rest van de brandewijn over. Bestrooi met de rozijnen en schenk de rest van de pudding erover. Bestrooi de oppervlakte van de pudding met 2 eetlepels suiker om velvorming te voorkomen.
Laat de chipolata afkoelen en zet hem dan nog een paar uur in de koeling.
Sla de slagroom lobbig met de rest van de suiker. Snijd de pudding in stukken en serveer met lekker veel slagroom.
Bron: Delicious