Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

dinsdag 24 oktober 2017

Eendencurry met vanille

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 cm gemberwortel, fijn geraspt
  • 4 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 2 tl koranderpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 3 kruidnagels
  • 1 blik cherrytomaatjes (400 ml)
  • 1 pot gevogeltebouillon (400 ml)
  • 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 300 gr notenrijst
  • 4 eendenborsten
  • 2 el geraspte kokos.

Bereiding:
Verwarm de olie in een braadpan op laag vuur. Voeg de uien, knoflook en gemberwortel toe en bak 5 min. mee. Voeg dan de cherrytomaatjes, bouillon en het vanillemerg met het -stokje toe. Doe er als laatste limoensap en -rasp bij en laat alles zachtjes op laag vuur trekken. Roer regelmatig. 
Bereid intussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. 
Snijd de witte vetlaag van de eendenborsten kruislings in, tot net niet op het vlees. Zo kan het vet makkelijker uitsmelten tijdens het bakken. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur, leg de eendenborsten met de ingesneden vetkant naar beneden in de pan en bak ze 8-10 min. op matig vuur. Bestrooi met zout en peper, keer ze om en bak ook deze andere kant mooi bruin in 3-4 min. Het vlees mag nog echt rosé zijn vanbinnen. Laat de eendenborsten afgedekt met aluminiumfolie op een plank 5 min. rusten, het gaart dan ook nog iets door. 
Snijd de eendenborst in plakken en voeg toe aan de curry. Serveer de curry met de notenrijst en garneer met kokosrasp. 



Bron: Delicious