- 3 el olijfolie
- 6 rode uien, in halve ringen
- 300 gr risotto
- 150 ml rode wijn
- 1 l groentebouillon
- 200 gr gorgonzola picante, in blokjes
- 75 gr rucola.
Bereiding:
Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie. Schep de uienringen erdoor en bak 8-10 min. zachtjes. Schep regelmatig om. Schep de risotto door de uienringen en bak 2 min. tot de korrels glanzen en glazig zien. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg dan telkens een beetje bouillon toe. laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen voordat je de volgende portie toevoegt. kook de rijst beetgaar.
Neem de risotto van het vuur en schep de helft van de gorgonzola erdoor. Laat de risotto met de deksel op de pan 5 min. rusten.
Schep de rucola door de risotto en schep de risotto op 4 borden. Verdeel er de rest van de gorgonzola en een straaltje lekkere olijfolie ervoer. Bestrooi met peper naar smaak.
Bron: Delicious