- 75 gr rozijnen
- 400 ml medium sherry
- 4 piepkuikens of kleine kippen (liefst van minder dan 1 kg per stuk)
- 4 el olijfolie
- 25 gr geroosterde pijnboompitten.
Bereiding:
Verhit de oven tot 200 C.
Breng de rozijnen met de helft van de sherry aan de kook. Haal van het vuur en laat ca. 30 min. staan.
Leg de kippen naast elkaar in een braadslee of een brede, ondiepe, niet te grote ovenschaal (als er te veel ruimte rond de kuikens is verdampt het braadvocht).
Besprenkel met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Zet ca. 45 min. in de oven. Schenk na 20 min. de resterende sherry erbij). Voeg ca. 15 min. voor het einde van de oventijd de rozijnen met hun sherry toe.
Controleer na ca. 45 min. of de piepkuikens gaar zijn. Het vlees moet sappig blijven maar als je tussen een poot en de rest van het lichaam prikt met een satéprikker moet het uitdruipende vocht kleurloos zijn. Als je nog een spoor roze ziet, zet je de schaal een paar minuten terug. Controleer daarna opnieuw.
Zet de kippen nog even 10 min. onder de hete grill tot ze goudbruin zijn.
Zet de kippen in een ovenschaal op tafel of leg ze op een warme schaal en schep het braadvocht en de rozijnen eromheen. Bestrooi alles met de pijnboompitten.
Bron: Simpel - Diana Henry