Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 29 oktober 2017

Worcestershiresaus

Ingrediënten:

  • 200 ml witte azijn
  • 2 el bruine suiker
  • 70 ml ketjap manis
  • 3 el tamarindepuree
  • 3 el mosterdzaad
  • 1 el zeezout
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1/2 tl hele kruidnagels
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • de pitjes uit 5 kardemompeulen
  • 1/2 tl kaneel
  • snuf chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 2 ansjovisjes, fijngesneden
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 vingerkootje gember, grof gesneden.

Bereiding:
Maal alle ingrediënten fijn in de blender en giet de saus in een steelpan. Giet er 100 ml water bij en breng aan de kook. Draai hetvvuur laag en laat de saus 10 min. zachtjes sudderen. Zeef de saus vervolgens door een fijne zeef en giet hem in een schone, afsluitbare pot of fles. Voeg wat water toe als hij te dik is. Laat de saus helemaal afkoelen. Je kunt hem direct gebruiken maar beter os om de pot 3 weken op een donkere plaats te laten trekken. 




Bron: Yvette van Boven