- 200 gr driekleurenquinoa
- 500 gr lamsgehakt
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 tl garam masala, geroosterd
- 120 gr geroosterde amandelen, grof gehakt
- 3 el olijfolie
- 150 gr gemengde olijven
- 400 gr oertomaten, kleingesneden
- 1 bosje munt, blaadjes geplukt
- plakjes feta, voor erbij
Voor de sinsaasappel-knoflookdressing:
- rasp en sap van 1 sinaasappel
- flinke snuf garam masala, geroostrd
- 1 kleine teen knoflook, geperst
- 6 el extra vierge olijfolie.
Bereiding:
Kook de quinoa in een pan met kokend water in ca. 10 min. gaar. Giet af.
Maak in een kom het gehakt aan met de knoflook, garam masala, 1 tl zeezout en de helft van de amandelen. Verhit de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Draai nu snel ca. 400 balletjes van het gehaktmengsel enbak steeds een portie gaar in 6-8 min. terwijl je ze af en toe omschudt in de pan. Schep in ene voorverwarmde kom en houd warm. Schud alle ingrediënten voor de dressing in een goed afgesloten potje door elkaar.
Schep de quinoa in kommen. Verdeel de olijven, tomaten, en gehaktballetjes erover. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de munt en de resterende amandelen en serveer met de feta.