Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 29 oktober 2017

Lamstajine met abrikozen

Ingrediƫnten:

  • 4 tl zonnebloemolie
  • 1 kg ontbeende lamsschouder, in blokjes van 3 cm.
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 tl fijngeraspte gemberwortel
  • 4 tl ras el hanout
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 350 ml kippenbouillon
  • 250 ml abrikozensap
  • 3 pastinaken (450 gr), geschild, in de lengte gehalveerd
  • 1 bos wortels, geschrapt en bijgesneden
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie
  • schil van 1 citroen, in reepjes
  • 3 el amandelschaafsel, geroosgterd
  • Ook nodig: ovenschaal of braadslee van 2 liter inhoud en 6 cm hoog.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit 2 tl olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak hierin een derde van het vlees in ca. 3 min. rondom bruin. Schep in een ovenschaal of braadslee. Herhaal in 2 delen met de rest van het vlees. 
Verhit de resterende 2 tl olie in de koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui in ca. 10 min. goudbruin onder af en toe omscheppen. Voeg de knoflook, gember, ras el hanout en wat zout en peper toe en schep 1 min. om tot de aroma's vrijkomen. Schep in de ovenschaal. Voeg de abrikozen toe en schep alles om. 
Schenk de bouillon en abrikozensap in de koekenpan en breng op matig vuur aan de kook. Schenk over het vleesmengsel. Dek zorgvuldig af met aluminiumfolie. Stoof 1 uur in de oven. Voeg dan de groenten toe en stoof afgedekt met het folie nog ca. 1 uur tot het vlees en de groenten gaar zijn. 
Meng intussen de peterselie, citroenschil en het amandelschaafsel in een kom. Bestrooi de lamstajine met het peterseliemengsel en serveer. 




Bron: Delicious