Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 29 oktober 2017

Aziatische salade met hazelnoten, avocado en mango

Ingrediƫnten:

  • 80 gr hazelnoten, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 20 gr gemberwortel, geschild en fijn gesneden
  • 1/2 chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 6 el sojasaus
  • 1 el rietsuiker
  • 5 el limoensap
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kleine komkommer
  • 1 kropje ijsbergsla, in dunne reepjes
  • 1/2 bosje koriander, alleen de blaadjes
  • 4 takjes mung, gerist
  • 2 bosuitjes, fijn gesneden
  • 1 mango, in dunne reepjes.


Bereiding:
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen. Doe voor de vinaigrette de knoflook, gemberwortel, chilipeper, sojasaus, suiker, limoensap en 2 el water in een pan met dikke bodem. Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Voeg de zonnebloemolie toe. Haal de pan van het vuur en laat de vinaigrette afkoelen. 
Halveer de avocado's en verwijder de pit. Lepel de halve avocado's uit de schil of trek de schil er voorzichtig af. Snijd de helften nog een keer door, wentel de parten door de gehakte hazelnoten. Druk de hazelnoot goed in de avocadoparten. 
Schaaf met een dunschiller dunne linten van de komkommer. Schep in een kom de reepjes sla om met de komkommer, kruidenblaadjes, bosui, mango en vinaigrette. Schep de gemengde sla op  borden en leg op elk bord 2 avocadoparten. 



Bron: Delicious