- 1 kg geschilde kruimige aardappels
- 400 gr bloemkool, in roosjes
- 20 gr boter
- 150 gr Amsterdamse uitjes, gehalveerd
- 100 ml crème fraîche
- 150 gr veldsla
- 125 gr Leidse kaas, helft in blokjes - helft geraspt.
Bereiding:
Kook de aardappels in een laagje licht gezouten water afgedekt in 20-25 min. gaar. Voeg na 15 min. de bloemkoolroosjes toe en kook mee.
Verwarm intussen in een koekenpan de boter en bak de Amsterdamse uitjes hierin 12-15 min. tot ze licht kleuren.
Giet de aardappels en bloemkool af en vang het kookvocht op. Voeg de crème fraîche toe en stamp de aardappels en bloemkool grof.
Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de stamppot smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout. Schep de veldsla en de kaasblokjes door de stamppot. Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de geraspte Leidse kaas en Amsterdamse uitjes.
Bron: Delicious