Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 16 juli 2017

Geroosterde preisoep met peterselie-ansjovisolie

Ingrediënten:

  • 1 kg prei
  • 7-8 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 kruimige aardappels, in blokjes
  • 1,25 l groentebouillon
  • 3 ansjovisfilets in olijfolie
  • 1 el peterselie, fijngesneden. 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 20 C. 
Snijd de wortel en het donkergroene deel van de prei. Halveer de prei in de lengte en halveer nogmaals in de breedte. Was de prei en verdeel over een bakplaat. Besprenkel de prei met 2-3 el olijfolie. Fruit de knoflook met de aardappel 2 min. Schep de prei erdoor en bak nog 2 min. Schenk de bouillon bij de prei en breng tegen de kook. Kook de soep 15 min. Pureer intussen met de staafmixer in een smalle hoge beker de ansjovisfilet met de resterende 3 el olijfolie. Meng de peterselie erdoor. 
Maak de staafmixer schoon en pureer de soep. breng de soep op smaak met peper. Schep in 4 kommen en maak af met een straaltje peterselie-ansjovisolie. 



Bron: Janneke Philippi