- 1 kg kipvleugels
- 1/2 stengel citroengras, alleen de binnenste kern fijngeraspt
- 1/2 teen knoflook, fijngesneden
- 2 cm verse gemberwortel, fijn geraspt
- 1 tl chilivlokken
- 100 gr kandijstroop
- 4 el sojasaus
- 4 el rijstazijn
- korianderblad, gehakte pinda's en halve limoenen voor erbij.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 C. Leg de kipvleugels in een passende braadslee. meng alle overige ingrediënten en schep de vleugels ermee om.
Braad de vleugels 25-30 min. in de oven en schep ze elke 5 min. om met de saus, tot ze gaar en goudbruin zijn.
Bestrooi de kipvleugels met de koriander en pinda's en serveer ze met de halve limoenen om erover uit te knijpen.
Lekker met rijst en bijvoorbeeld gewokte paksoi.
Bron: Delicious