- 1 kg schorseneren
- 75 gr boter, op kamertemperatuur
- 3 takjes peterselie, fijngesneden
- 1 klein sjalotje, ragfijn gesneden
- 175 ml droge witte wijn
- 200 gr Hollandse garnalen.
Bereiding:
Zet een bak ruim koud water neer met wat azijn of citroensap erin, dat voorkomt dat de schorseneren verkleuren. Schil de schorseneren, spel ze schoon onder stormend koud water en leg ze direct in het water. Snijd, de schorseneren, afhankelijk van de grootte van de pan, eventueel in wat kleinere stukken.
Meng door 50 gr van de boter tweederde van de peterselie, het sjalotje en zout naar smaak. Schep in een kom en laat afgedekt in de koelkast iets steviger worden.
Smelt de rest van de boter in een ruime pan. Schep de schorseneren erdoor en bak 2 min. zachtjes. Schenk de wijn erbij en smoor de schorseneren in 20-30 min. zachtjes gaar.
Schep de schorseneren op 4 borden. Verdeel wat van de peterselieboter en dan de garnalen erover. Bestrooi met de rest van de peterselie en peper naar smaak.
Bron: Janneke Philippi