Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 16 juli 2017

Saucijzengehaktsaus met tijm

Ingrediënten:

  • 6 pomodoro tomaten
  • 4 tnen knoflook, grog gesneden
  • 1/2 bosje tijm
  • 1 flinke tl chilivlokken
  • 4 varkenssaucijzen met venkelzaad, velletje eraf, gehakt verbrokkeld
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 3 el tomatenpuree
  • 250 gr kerstomaatjes aan de tros
  • 400 gr spaghetti, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 C. Doe de tomaten met de knoflook, tijm, chilivlokken en sauzcijzenvlees in een braadslee. Schenk de bouillon erbij, sprenkel de olie erover en bestrooi met zout en peper. Bak 20 min. tot het vlees bruin kleurt en de tomaten gaar zijn. Neem uit de oven en prak de tomaten grof. Schep om met de tomatenpuree en voeg de kerstomaatjes toe. Zet de gehaktsaus nog 10-15 min. in de oven tot de kerstomaatjes gaar zijn. Serveer met de pasta. 



Bron: Delicious