- 4 grote bollen naar keuze (afbakbrood)
- 250 gr verse geitenkaas met korst
- 4 rijpe pruim(tros)tomaten
- 2 eieren
- 3 el slagroom of melk
- 1 takje tijm, alleen de blaadjes.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C.
Snijd een dun kapje van de bolletjes en hol ze met een lepel tot op 1 cm. van de rand en bodem uit. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes; het is niet erg als ze breken. Snijd ook de tomaten in dunne plakjes en bestrooi licht met zout en peper.
Klop het ei los met de slagroom, tijm en breng met peper op smaak.
Leg de tomaat en geitenkaas om en om in lagen in de bolletjes en druk stevig aan. Zorg dat bovenop een mooie plak tomaat ligt. Schenk het eimengsel erop en zet de broodjes op de bakplaat.
Leg de tomaat en geitenkaas om en om in lagen in de bolletjes en druk stevig aan. Zorg dat bovenop een mooie plak tomaat ligt. Schenk het eimengsel erop en zet de broodjes op de bakplaat.
Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en gaar.
Bron: Janneke Philippi