Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 16 juli 2017

Pittige vismousse met gegrilde paprika, chili-citrusolie

Ingrediënten:

  • 1 geep, heek, schelvis of leng (ca. 600 gr), schoongemaakt in grove stukken verdeeld
  • 400-500 ml milde olijfolie
  • 2 puntpaprika's
  • sap van 2 limoenen
  • rasp van 1 (bio)sinaasappel
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bosje koriander, fijngesneden
  • 1-2 tl chilivlokken
  • sap van 1 citroen
  • 75 ml lekkere olijfolie.

Bereiding:
Doe de geepfilets in een passende steelpan en voeg zoveel olijfolie toe dat de vis net onder staat. Konfijt de vis op het allerlaagste vuur in 15-20 min. tot net gaar. 
Rooster intussen de paprika's in de oven onder de hete grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat 10 min. afkoelen in een plastic zak en trek dan de zwarte velletjes eraf. 
Doe de gare vis (verwijder evt. eerst vel en graten) met wat aanhangende olie met de paprika's, het limoensap, de sinaasappelrasp, knoflook, rest van het komijnzaad en fijngesneden verse koriander in een keukenmachine en pureer kort tot een grove mousse. 
Verarm de achtergebleven olie waarin j ede vis hebt gekonfijt op laag vuur en meng de chilivlokken erdoor. Meng naar smaak een flinke scheut van de pittige olie door de vismousse en breng op smaak met flink wat citroensap en zeezout. 


Bron: Delicious