Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 16 juli 2017

Pompoenpancettasoep met pepitapesto

Ingrediënten:

  • 80 gr pompoenpitten (pepita's), geroosterd
  • 1/2 bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt
  • 1 teen knoflook, fijngesneden + 3 hele tenen knoflook
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 10 plakjes pancetta, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 butternutpompoen, geschild en in blokjes
  • 1 l kippenbouillon.

Bereidingswijze:
Pureer voor de pesto de pompoenpitten, peterselieblaadjes, fijngesneden knoflook, de Parmezaanse kaas, olijfolie, de citroenrasp en het -sap ven wat zout en peper in een kleine keukenmachine tot een grove pesto. Schep in een grote soeppan de pancetta en ui 8-10 min. om op matig tot hoog vuur. Voeg de 3 hele tenen knoflook toe en schep 2 min. om tot het aroma vrijkomt. Voeg de pompoen en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de pompoen op laag vuur ca. 40 min. .trekken tot hij heel zacht is. pureer de soep met een staafmixer. Voeg wat zout en peper toe. Serveer met een schepje pepitapesto erin. 



Bron: Delicious