- 12 middelgrote pijlinktvissen, schoongemaakt - koppen en tentakels bewaard
- 6 grote garnalen, gepeld
- 1 rode peper, zonder zaadlijsten - fijngehakt
- 3 tenen knoflook, gekneusd
- 2 blikken gepelde tomaten (800 gr)
- 50 gr zwarte olijven, zonder pit
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 150 gr feta
- 6 takjes verse oregano, blaadjes fijngehakt
- handvol verse basilicum
- olijfolie.
Bereiding:
Snijd de koppen met de tentakels van de inktvis fijn. Snijd ook de garnalen fijn.
Verhit voor de tomatensaus 3 el olijfolie in in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode peper en gekneusde knoflook toe en laat 3 min. zachtjes bakken. Voeg de gepelde tomaten en olijven toe en laat het geheel 10 min. inkoken op laag vuur.
Verhit voor de vulling in een andere koekenpan 3 el olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak de garnalen en koppen met tentakels in 4-5 min. gaar.
Haal van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met zout en peper. Prak in een kom de feta en de oregano fijn met een vork. Voeg toe aan het garnalenmengsel.
Vul het lijf van de pijlinktvissen met het garnalen-fetamengsel. Prop ze niet te vol want dan kunnen ze barsten tijdens het bakken. Sluit de inktvissen met een cocktailprikker. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de inktvissen met olijfolie. Als de pan heel heet is grill je ze in 2-3 min. rondom goudbruin. Haal van de grill en voeg ze met de basilicum toe aan de tomatensaus. Lat nog 5 min. op heel laag vuur garen. Niet langer, want dan worden ze taai.
Serveer in de pan of verdeel de gevulde inktvissen over de borden en schenk de saus erover.
Bron: Delicious