- 100 gr basmatirijst
- 5 el geschaafde kokos of kokosrasp
- 1,5 el plantaardige olie
- 1 grote ui, gehalveerd en in dunne ringen
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 rode chilipeper, fijngesneden
- 1,5 el garam masala
- 1 tl mosterdzaad
- 1 blik kerstomaatjes
- 200 ml kokosmelk
- 250 garnalen
- 250 gr kabeljauwfilet in reepjes
- 1/2 bosje koriander, blad in reepjes.
Bereiding:
Kook de rijst gaar. Rooster intussen de kokos in een droge koekenpan ca. 3 min. goudbruin. Houd apart.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Doe de ui, knoflook en peper in de pan. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bak ca. 10 min. of tot alles goudbruin is. Voeg de garam masala en het mosterdzaad toe en bak nog 1-2 min. of de mosterdzaadjes knappen. Voeg de tomaten, kokosmelk en driekwart van de geroosterde kokos toe en laat 2 min. inkoken. Voeg de garnalen toe. kook op laag vuur in 5-6 min. gaar. Voeg na 3 min. de kabeljauw toe. Schep driekwart van de koriander door de rijst. Geeft de rijst bij de curry en bestrooi met de rest van de koriander en de kokos.
Lekker met gewokte spinazie met knoflook.
Bron: Delicious