Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 31 juli 2017

Visstoofpot

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el kurkumapoeder
  • 1/2 tl vers gemalen witte peper
  • 1 prei, alleen het witte deel, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 grote rode chilipeper, fijngehakt
  • 2 grote rijpe tomaten, in blokjes van 1 cm
  • 2 blikken tomaatblokjes (800 gr)
  • 2 el rietsuiker
  • 1 groene paprika, in blokjes van 1
  • 100 gr jasmijnrijst
  • 800 gr stevige witvis, in stukken
  • handvol verse koriander
  •  1 limoen, in partjes
  • 160 ml kokosroom (of schep de room van een blik ongeschudde kokosmelk).

Bereiding:
Verhit de olijfolie op matig vuur in een grote pan met dikke bodem en voeg de komijn, kurkuma, witte peper, prei en knoflook toe. Roerbak het mengsel tot de specerijen geuren en de prei zacht is en goudbruin kleurt. 
Voeg de chilipeper, alle tomaten, de suiker, paprika, rijst en 1 l water toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat het mengsel 30 min. sudderen. Voeg naar smaak zeezout en vers gemalen zwarte peper toe. Doe de vis erbij, leg de deksel op de pan en laat het mengsel nog 10 min. zacht sudderen tot de vis gaar is. 
Verdeel de stoof over warme kommen. Bestrooi met koriander en geef de partjes limoen en kokosroom erbij. 


Bron: Delicious