Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 23 juli 2017

Massala-kip uit de oven

Ingrediënten:

  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • 3 tl garam massala
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 1 kip van 1,7 kg
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 cm verse gemberwortel, fijngesneden
  • 1 lange rode chilipeper, fijngesneden
  • 2 grote blikjes tomatenpuree à 140 ml
  • 280 ml Griekse yoghurt
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 flinke handvol kerrieblaadjes + extra gebakken blaadjes voor erover
  • evt. suiker
  • papadums
  • raita (yoghurt-komkommer-saus).

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 C. Doe de olie in een kom en voeg 1 tl garam massala, 1 tl kurkuma en wat zout en peper toe. Wrijf de kip in met deze gekruide olie. Stop een halve citroen in de buikholte van de kip en bind de poten bijeen met keukentouw. 
Meng de knoflook, gember, chilipeper, tomatenpuree, yoghurt, bouillon, kerrieblaadjes en de rest van de garam masala en kurkuma plus wat zout en peper in een grote maatbeker. Breng evt. op smaak met meer zout en peper en wat suiker als je het te zuur vindt en schenk het in de braadslee. Leg de kip erin en braad 30 min. in de oven. Draai de oventemperatuur terug naar 180 C en braad de kip nog 20 min. of tot er helder sap uitkomt als je een dijbeen op het dikste punt inprikt. Neem uit de oven en laat 15 min. afgedekt rusten. 
Knijp het sap van de resterende halve citroen over de kip, strooi er gebakken kerrieblaadjes over en serveer met papadums en raita. lekker met gebakken spinazie met wat knoflook erdoor. 



Bron: Delicious