Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 31 juli 2017

Duindoorn-hazelnootpuddinkjes

Ingrediënten:

  • 275 ml duindoornsap
  • 30 gr gedroogde duindoornbessen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden, zaadjes eruit geschraapt
  • 60 gr blanke hazelnoten, geroosterd en fijngemalen, 
  • 25 gr hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 60 gr fijne tafelsuiker + evt. wat extra
  • 200 ml slagroom
  • 30 ml kaneel- of amandellikeur
  • 50 ml duindoornsiroop
  • 4 puddingvormpjes van 200 ml, ingevet met olie. 

Bereiding:
Verwarm 75 ml van het duindoornsap met 20 gr van de duindoornbessen. Neem van het vuur en laat 1 nacht weken. 
Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm intussen de rest van het duindoornsap met de vanillezaadjes tot het kookpunt. Neem het duindoornsap van het vuur, roer de uitgeknepen gelatine erdoor en laat oplossen. 
Meng intussen de gemalen hazelnoten met 40 gr van de suiker en een snufje zout in een kom. Giet het duindoornmengsel bij het hazelnoot-suikermengsel en roer goed door. 
laat in de koelkast afkoelen totdat het lobbig wordt. Controleer elke 5 min. even of het mengsel al lobbig wordt. 
Klop de slagroom stijf als de duindoornmassa net lobbig is en spatel het voorzichtig door de pudding. Verdeel de massa over de vormpjes en laat 6 uur of nog liever 1 nacht opstijven. 
Kook intussen zachtjes de geweekte duindoornbessen samen met de kaneellikeur en duindoornsiroop ca. 10 min. Maak evt. wat zoeter met extra suiker of siroop. 
Stamp de rest van de droge duindoornbessen in de vijzel tot een grof poeder. 
Stort de puddinkjes op bordjes en serveert met de duindoornbessensaus en bestrooi met wat duindoornpoeder en de grofgehakte hazelnoten. 



Bron: Delicous