- sap en rasp van 1 limoen
- 1 ei
- 1 tl mosterd
- 250 ml zonnebloemolie op kamertemperatuur
- 5 el Thaise zoete chilisaus
- 3 el olie
- 1 struik paksoi, in repen
- 2 gele paprika's, in reepjes
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 1 bosje koriander, stelen en blad apart, grof gesneden
- 3 el Thaise rode currypasta
- 1 blik kokosmelk
- 4 kg mosselen.
Bereiding:
Doe voor de mayo het limoensap en -rasp met het ei, de mosterd en olie in een smalle hoge maatbeker. Zet de staafmixer erin, zet hem aan en trek de staafmixer heel langzaam omhoog. Zo krijg je snel en makkelijk een mooie lobbige mayonaise. Schep de chilisaus erdoor.
Verhit de olie in een mosselpan. Bak de paksoi, paprika, het citroengras en de korianderstelen 4 min.
Verdeel de currypasta erover en bak nog 1 min. mee. Verdeel de kokosmelk over de pannen. Verdeel de mosselen over de groenten. Kook de mosselen met de deksels op de pannen ca. 8 min .of tot alle schelpen openstaan. Schud de mosselen een paar keer om, zodat de bovenste meer naar beneden komen te liggen en alles gelijkmatig gaar wordt.
Verdeel de mosselen over eenpersoonspannetjes of grote kommen. Schep de groenten met de mosselsoep erover en bestrooi met het korianderblad. Serveer met de chili-limoenmayonaise.