80 gr. bloem en volkorenmeel zeven en er 125 gr rietsuiker, 1 dl melk en 1/2 dl karnemelk door roeren. Mengsel afdekken en 4 dagen in de koelkast bewaren. 1x per dag omroeren. Mengsel op de 4e dag met 2,5 dl melk, 125 gr gezeefde bloem en 200 gr rietsuiker omroeren.
Weer 4 dagen afgedekt in de koelkast zetten. Op de laatste dag nogmaals dezelfde ingrediënten toevoegen.
Het beslag in 4 porties verdelen. Je kunt er 3 weggeven of invriezen.
De oven voorverwarmen op 175 C. Aan 1 deel beslag 1,5 dl zonnebloemolie, 3 eieren, 250 gr gezeefde bloem, 1 el bakpoeder, 150 gr rietsuiker, 1 tl kaneel, 100 gr rozijnen, 100 gr walnoten en 1 geraspte appel toevoegen.
In een ingevette cakevorm van 30 cm scheppen. Brood in ca 11/2 uur gaar en goudbruin bakken. Na 45 min. met aluminiumfolie afdekken.