- 400 gr schoongemaakte inktvis, in blokjes
- 400 gr gepelde grote rauwe garnalen, in stukken
- 1 tl sesamolie
- 2 tl vissaus
- 2 tl fijne kristalsuiker
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el maïzena + extra voor het bestuiven
- 1 eiwit, losgeklopt
- 1 tl plantaardige olie + extra voor het frituren
- 1/2 tl gemalen witte peper
- 200 gr amandelschaafsel.
Hak de voorgesneden inktvis grof in een keukenmachine. Voeg 200 gr van de garnalen toe, samen met de sesamolie, vissaus, suiker, knoflook, maïzena, eiwit, plantaardige olie en de witte peper en meng deze ingrediënten tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een kom en voeg de rest van de garnalen toe. Roer goed door en laat 10 min. rusten.
Rollen
Bestuif je vingers met maïzena, neem steeds 1 el van het garnalenmengsel en maak hier balletjes van. Rol ze door het amandelschaafsel, zorg ervoor dat de amandelen goed blijven plakken. Leg de balletjes op een bakblik bekleed met papier.
Frituren
Verhit de olie in een frituurpan (of een andere diepe, zware pan) tot 200 C. Frituur de met amandelen bedekte garnalen-inktvisballetjes in kleine hoeveelheden in 3-5 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer.