Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 5 januari 2014

Gnocchi met spinazie, paddenstoelen en gorgonzola

  • 600 gr verse gnocchi
  • 30 gr boter
  • 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 ml slagroom
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 100 gr spinazieblaadjes
  • 100 gr gorgonzola dolce
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas.

Kook de gnocchi in een grote pan water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een schaal.
Verhit intussen de boter in een koekenpan op laag vuur. roerbak de paddenstoel en knoflook 5-7 min. tot de paddenstoel gaar is.
Draai het vuur hoger, voeg de room, nootmuskaat en spinazie toe en laat alles 1 min. koken of tot de spinazie geslonken is. voeg de gnocchi, gorgonzola en de helft van de parmezaan toe en laat de kaas al omscheppend smelten. Voeg naar smaak zoute en peper toe, schep de gnocchi in diepe borden en serveer de rest van de parmezaan erbij.