- 2 el olijfolie
- 2 wortels, geschild in dikke plakken
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 2 middelgrote uien, gepeld, grof gehakt
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 800 gr zoete aardappel, geschild, in stukjes
- 200 gr chorizoworst, in plakjes
- bosje verse peterselie, fijngehakt
- flinke tl kerriepoeder
- 2 kip- of groentebouillontabletten
- 1 verse rode peper, fijngehakt.
Los de bouillonblokjes al roerend op in 1,8 l kokend water en schenk bij de groenten.
Roer de soep en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 10 min. zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is.
Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper, en pureer de soep met de staafmixer . Serveer de soep in kommen en bestrooi met wat fijngehakte rode peper.