- 1 pompoen, ongeschild
- 4 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 appels, geschild in blokjes
- 1 tl komijnpoeder (djinten)
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 11/4 l groentebouillon
- handvol rucola
- extra vierge olie.
Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de pompoen, schep met een lepel de zaden en draden eruit en snijd de pompoen in stukjes. Schep ze op de bakplaat, schep er 2 el olijfolie door en bestrooi met zout. Rooster de pompoen in de oven in 25 min. gaar.
verhit de rest van de olijfolie in een soeppan. Bak de ui en knoflook zachtjes ca. 4 min. Voeg de pompoen en de appel toe en bak ze 2 min. mee. Schep de komijn en kaneel erdoor. Voeg de bouillon toe en kook de soep zachtjes 10 min.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en garneer met een pluk rucola en een straaltje extra vierge olie.