- 2 el olijfolie
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 pompoen (450 gr)
- 2 blikken tomaatblokjes
- 1 bakje ricotta (250 gr)
- 1 pak lasagne
- 50 gr Grana Pandano, geraspt
- 1 el pijnboompitten
- ovenschaal 20 x 30 cm, ingevet.
Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika 2 min. Schep de pompoen erdoor en bak nog 3 min. Schenk de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Kook de tomatensaus 5 min. voeg de helft van de ricotta en peper en eventueel zout naar smaak toe.
Schep een beetje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Dek af me teen laag lasagnebladen. Schep hier een beetje tomatensaus op en maak zo met de rest van de lasagnebladen en saus meer lagen. Eindig met een laag tomatensaus. Schep de rest van de ricotta in kleine bergjes op de lasagne. Bestrooi met de Grana Padano, de pijnboompitten en peper naar smaak.
Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. bruin en gaar.