Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 19 januari 2014

Flensjes met aardbeienkwark

Voor 2 personen:
  • 100 gr aardbeien in kwarten
  • 1 bakje aardbeienkwark
  • 20 gr amandelschaafsel
  • 75 gr bloem
  • 1 klein ei
  • 1,5 dl melk
  • 2 el boter
  • poedersuiker.
Meng de aardbeien met de vruchtenkwark. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel lichtbruin. Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Klop het ei los met de melk en schenk het in het kuiltje. Roer dit tot een glad beslag. Bak in een vlakke koekenpan 2 dunne flensjes, houd ze warm. Verdeel de kwark over de flensjes en vouw ze twee keer dubbel. Strooi het amandelschaafsel erover en bestuif ze licht met poedersuiker.