- 3 el olijfolie
- 5 dikke uien, in ringen
- 2 tl kerriepoeder
- 2 flesjes abdijbier dubbel
- 1,5 l groentebouillon
- 3 takjes oregano
- 8 sneetjes oud stokbrood
- 300 gr gruyère, grof geraspt.
Verhit in een soeppan de olijfolie en bak de uiringen zachtjes tot ze goudbruin kleuren. Strooi het kerriepoeder erover en bak 1 min. mee. Voeg het bier toe en stoof de ui 5 min. in het bier. voeg de bouillon en de oregano toe. Laat de soep afgedekt op laag vuur zachtjes 15 min. trekken.
Verwarm intussen de ovengrill voor op de hoogste stand.
Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 ovenvaste kommen. Leg de sneetjes stokbrood erin en strooi de kaas erover. Gratineer de soep onder de ovengrill tot de kaas goudbruin kleurt en bubbelt.