Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 6 januari 2014

Cakejes van tomaat, courgette, bacon en gruyère met kruiden

Voor ongeveer 6 stuks
  • 100 gr courgette
  • 100 gr gruyère
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 50 gr bacon, pancetta of gerookt spek in plakken
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 tl gehakte tijmblaadjes
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 175 ml melk
  • 1 ei, losgeklopt
  • 55 ml olijfolie + extra voor het invetten
  • mango- of tomatenchutney voor erbij
  • mini-broodbakvormpjes van ca. 150 ml

Raspen en snijden
Rasp de courgette op de grove rasp. Rasp de gruyère fijn en hak de zongedroogde tomaten fijn. Bak of rooster de bacon knapperig en snijd in stukjes.

Mengen
Meng het meel, de courgette, kaas, zongedroogde tomaat, spek, kruiden en bosui in een kom. Roer in een andere kom de melk, het ei en de olijfolie door elkaar, en voeg dit mengsel toe aan de andere ingrediënten met zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Schep goed door elkaar.

Bakken
Verwarm de oven voor op 200 C.
Vul de broodvormpjes voor ongeveer driekwart met het mengsel. zet ze op een bakblik en bak ze in 25-30 min. goudbruin in de oven. Laat ze 10 min. op een rooster afkoelen. Neem ze uit de vormpjes en laat verder afkoelen. Serveer met mango- of tomatenchutney.