Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

vrijdag 10 januari 2014

Snelle uientaartjes

  • 1 blikje super-croissantdeeg
  • 2 el rode pesto
  • 2 uien, in dunne ringen
  • 1 kleine prei, in dunne ringen
  • 1 blije ansjovisfilets, uitgelekt
  • 50 gr zwarte olijven
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 el fijngesneden peterselie.
Oven voorverwarmen op 200 C. Croissantdeeg uitrollen tot dunne lap en hieruit 4 cirkels van ongeveer 15 cm doorsnede snijden. Deegcirkels met pesto bestrijken en ui en prei erover verdelen. Ansjovisfilets laten uitlekken en over ui en prei leggen. Olijven erover verdelen en bestrooien met de kaas.
Uientaartjes in midden van de oven ca. 20 min. bakken. Er aan tafel eventueel kruidige olie over schenken.