Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

dinsdag 7 januari 2014

Citroencheesecake-bonbons

Ingrediënten
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 gram mascarpone    
  • 150 gram stevige roomkaas     1
  • 100 gram lemon curd 
  • 120 ml melk    
  • 6 (digestive) biscuitjes    
  • fijngeraspte schil van 1/2 (bio)citroen.

Bereiding

Mengen
Week de gelatine 5 min in koud water en knijp uit. Meng intussen in een kom de mascarpone en roomkaas en voeg dan de lemon curd toe. Verwarm de melk in een kleine steelpan, neem van het vuur en los de gelatine er al roerend in op. Schenk het melkmengsel bij de mascarpone-roomkaas en meng alles goed door elkaar. Doe het mengsel in een ondiepe schaal en zet een nacht in de koelkast.

Balletjes vormen
Doop een meloenboor in heet water en steek balletjes uit het mengsel. Leg de balletjes op een met bakpapier bekleed bakblik en zet ze in de koelkast.

Rollen
Maal de biscuits in een keukenmachine tot fijne kruimels en meng de citroenrasp erdoor. Schep de kruimels op een diep bord, rol de cheesecakeballetjes erdoor en serveer.


Bron: Fingerfood  - Yasmin Othman