Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zaterdag 4 januari 2014

Spruitjessoep met gorgonzolaroom

  • 1 kg spruitjes, schoongemaakt
  • 4 el olijfolie
  • 2-3 grote kruimige aardappels, geschild in blokjes
  • 1,5 l groentebouillon
  • 125 ml slagroom
  • 150 gr gorgonzola, in blokjes
  • 100 gr gerookte spekblokjes.
Pel een handvol blaadjes van de spruitjes en houd apart. Halveer de spruitjes. Verhit in een soeppan 3 el olijfolie en bak de spruitjes 2 min. voeg de aardappel toe en schenk de bouillon in de pan. Kook de spruitjes in 10 min. gaar.
Verwarm intussen de room en smelt de gorgonzola in de warme room. Neem de gorgonzolaroom van het vuur zodat de room wat afkoelt en dikker wordt.
Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie en bak het spek knapperig. Bak de apart gehouden spruitjesblaadjes 1 min. mee. Pureer de soep grof met de staafmixer.