Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 5 januari 2014

Wildragout met paddenstoelen

  • 1 kg wildragout-vlees in blokjes
  • 50 gr boter
  • 100 gr spekblokjes
  • 500 gr uien, in ringen
  • 1 tl venkelzaad
  • 2,5 flesje donker bier
  • 1 steranijs
  • klein bosje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 winterwortels, in stukken
  • 500 gr paddenstoelenmix.
Dep de wildblokjes goed droog en bestrooi ze met zout en peper. Smelt 25 gr boter in een braadpan en bak de spekblokjes in ca. 3 min. krokant. Voeg de ui en het venkelzaad toe en bak de ui op matig vuur in ca. 5 min. zacht en lichtbruin. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de blokjes vlees in 2 delen op hoog vuur rondom bruin in ca. 5 min. Doe het vlees bij de ui in de pan en voeg het bier, steranijs, tijm, laurier en suiker toe en bren tegen de kook aan. Roer alles goed door en laat het vlees in ca. 2 uur en 30 minuten met het deksel op de pan op heel laag vuur gaar worden. Voeg de laatste 30 min. de wortel en de paddenstoelen toe.