Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zaterdag 24 mei 2014

Amandel-citroen-tijmcake

Ingrediënten
  • 2 citroenen
  • 125 gr amandelen, fijngemalen
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr citroensuiker (zie basisrecepten)
  • 2 eieren
  • 3 el grofgehakte (citroen)tijmblaadjes
  • 2 el amandelschaafsel
  • poedersuiker
  • cakeblik van 25x11 cm of bronwieblik van 18x28 cm.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C. Boen de citroenen onder warm water schoon en rasp de gele schil eraf. Doe alle ingrediënten behalve het amandelschaafsel en de poedersuiker in een kom en kneed ze in de keukenmachine of met de mixer met kneedhaken tot een dik glad beslag. Schep het beslag in de vorm (hij is dan halfvol).
Strijk glad met een natte spatel en strook het amandelschaafsel erover. Bak de cake in de oven in 45-50 min .goudbruin en gaar. Bestrooi met een dun laagje poedersuiker.