Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 26 mei 2014

Koude meloensoep met wijn en honing

Lekker als tussengang

Ingrediënten
  • 3 el honing
  • 3 el water
  • 8 kardemompeulen, alleen de zaden, geplet of 1 tl kardemompoeder
  • 75 ml witte wijn
  • 2 kleine meloenen
  • 125 gr frambozen
  • 2 passievruchten.


Bereiding
De honing met het water en het kardemomzaad in een grote pan aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes doorkoken. De wijn erdoor roeren en alles laten afkoelen.
in de sapcentrifuge een meloen uitpersen en dit bij het honing-wijnmengsel doen. Uit het vruchtvlees van de andere meloen balletjes steken of er blokjes van snijden en deze bij het meloenmengsel doen. De frambozen er voorzichtig door scheppen.
De passievruchten halveren en in de sapcentrifuge uitpersen of het vruchtvlees er met een lepeltje uithalen en met wat suiker in een steelpannetje verwarmen. Het passievruchtmengsel zeven en vervolgens door de soep roeren.



Bron: Atrium Vegetarisch kookboek - Sarah Brown