Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 26 mei 2014

Prei-aardappelkoekjes met gruyère

Ingrediënten
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 25 gr boter
  • 2 preien, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 75 gr Gruyère
  • 125 crème fraîche
  • 3 el gehakte peterselie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • peterselie ter garnering.


Bereiding
De aardappelen in de schil in kokend water in 15-20 min. gaar koken en laten uitlekken. Zodra ze koud genoeg zijn de schil verwijderen en van de aardappelen puree maken.
De boter in een kleine koekenpan smelten, hierin de prei en knoflook fruiten tot ze glazig zijn en alles door de gepureerde aardappel roeren. Van het vuur de eieren, geraspte kaas, crème fraîche en peterselie erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen.
Acht ramequins invetten, de bodem met bakpapier bekleden, met het mengsel vullen en in een op 200C voorverwarmde oven in ca. 20 min. goudbruin bakken. Direct serveren met een saus naar keuze en met peterselie gegarneerd.




Bron: Atrium Vegetarisch kookboek - Sarah Brown