Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

dinsdag 27 mei 2014

Polenta met tomaten-mascarponesaus uit de oven

Ingrediënten
  • 3/4-1 l water
  • 200 gr polenta
  • 2 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen zwarte peper.
Voor de saus:
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, kleingesneden
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 6 zongedroogde tomaten, kleingesneden
  • 2 el gehakte basilicum
  • 1 tl kaneel
  • 125 gr mascarpone.


Bereiding
Het water in een grote pan aan de kook brengen, de polenta met 1 tl zout erdoor roeren en 5-10 min. roeren tot het mengsel dik is. Of de aanwijzingen op de verpakking volgen.

De polenta in een ingevette schaal uitstrijken, laten afkoelen en in kleine blokjes snijden.

Voor de saus de olie in een braadpan verhitten en hierin de ui en knoflook fruiten tot ze zacht zijn.

In een foodprocessor de paprika met de zongedroogde tomaten, het basilicum en de gezeefde tomaten pureren. Deze puree met het kaneel door de ui in de pan roeren.

Het mengsel aan de kook brengen en met het deksel schuin op de pan op laag vuur 30-40 min. verwarmen. Enigszins laten afkoelen en de mascarpone met zout en peper naar smaak erdoor roeren.

Voor de ovenschotel een dunne laag saus over de bodem van een licht ingevette ovenschaal verdelen. Hierop blokjes polenta leggen met daarover saus, nog een laag polenta en tot slot weer saus.

Het gerecht met Parmezaanse kaas bestrooien en in een op 200C voorverwarmde oven 20 min. bakken of tot de kaas bruin is en de saus gloeiend heet. Direct serveren.


Bron: Atrium Vegetarisch kookboek - Sarah Brown