Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

donderdag 1 mei 2014

Amandelflorentines met chocolade

Ingrediënten

Voor ca. 60 stuks
  • 2 el boter
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 100 gr honing
  • 400 gr amandelschaafsel
  • 4 el bloem
  • 200 gr pure chocolade
  • bakpapier.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C. Breng al roerend de boter met de slagroom, de suiker en de honing aan de kook. Voeg het amandelschaafsel toe en kook ca. 2 minuten op laag vuur. Roer af en toe. Roer de bloem erdoorheen. Laat ca. 15 min. rusten.

Verdeel het amandelmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad. Bak ca. 9-12 min. in de oven.

Neem de koek uit de oven en laat hem een beetje afkoelen. Snijd de koek in stukken van 4,5x4,5 cm. Laat de florentines verder afkoelen op een rooster.

Hak de chocolade grof en smelt hem au bain-marie. Doop de florentines tot de helft in de gesmolten chocolade en laat ze drogen.