Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 26 mei 2014

Geroosterde rode paprikacoulis

Ingrediënten
  • 4 rode paprika's, licht met olie bestreken
  • 150 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2-3 el gehakte basilicum
  • 1-2 el balsamicoazijn
  • zout en versgemalen zwarte peper.


Bereiding
De paprika's op een bakplaat in een op 200C voorverwarmde oven 25 min. roosteren of tot ze zwart zijn.
De paprika's enigszins laten afkoelen, de schil en zaden verwijderen en het vruchtvlees grofhakken.
De paprika's met de olijfolie in een foodprocessor gladpureren, de knoflook, het basilicum, de balsamicoazijn met zout en peper naar smaak toevoegen en alles goed door elkaar mengen.

In de koelkast bewaren en naar wens gebruiken.



Bron: Atrium Vegetarisch kookboek - Sarah Brown