- 1 ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- stukje verse gember
- kippendijen
- blikje tomatenpuree
- 2 el honing
- 1 kaneelstokje
- 1/2 ingemaakt citroen, in reepjes
- raz el hanout
- kurkuma
- wortel, in plakjes gesneden
- pompoen, in blokjes
- verse koriander
- dadels, gehalveerd
- druiven, in de lengte doormidden gesneden.
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een tajine of braadpan. Roer de ui, gember en knoflook erdoor en bak tot de ui zacht wordt. Voeg de kippendijen toe en bak ze aan beide kanten bruin. Roer de tomatenpuree er doorheen en voeg alle andere ingrediënten toe m.u.v. de druiven. Breng het vocht aan de kook en draai het vuur laak. Doe het deksel op de tajine of pan en laat alles 35-40 min. zachtjes stoven.
Voeg de druiven, evt. nog een beetje koriander toe en breng op smaak met peper.