Cheesecakebeslag
- 100 gr ricotta
- 100 gr mascarpone
- 30 gr suiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 ei
- 5 tl crème fraîche
- 1 el bloem.
- 250 gr boter
- 250 gr pure chocolade, grof gehakt
- 6 eieren
- 350 gr kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 10 gr bloem
- snufje zout.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C. Vet een vierkant bakblik (25x25 cm) in en bekleed met bakpapier.
Meng voor het cheesecakebslag ricotta, mascarpone, suiker, vanille-extract, ei, crème fraîche en bloem tot een glad mengsel.
Smelt voor het bronwniebeslag boter op een laag vuur en laat chocolade in de boter smelten.
Klop in een kom de eieren, kristalsuiker en vanille-extract tot het begint te schuimen. Klop boter-chocolademengsel, bloem en zout erdoor.
Schenk 3/4 deel van het browniebeslag in het bakblik. Schep cheesecakebeslag erop en daarna de rest van het browniebeslag.
Bak de taart 25 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en snijd in ca. 16 stukken.