Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 26 mei 2014

Rode linzensoep met komijn

Ingrediënten
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 tl komijnzaad
  • 125 gr rode linzen
  • 600 ml groentebouillon
  • 500 gr gezeefde tomaten
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1-2 el gehakte koriander ter garnering.


Bereiding
De olie in een grote pan verhitten en hierin de ui en knoflook fruiten tot ze zacht zijn. Het komijnzaad toevoegen en in een paar minuten laten kleuren.
De rode linzen goed door het uimengsel roeren.
De bouillon erop schenken, aan de kook brengen en alles 15 minuten zachtjes verwarmen om de linzen zacht te laten worden. De gezeefde tomaten toevoegen en aan de kook brengen. Het mengsel op laag vuur met deksel nog 30 min. verwarmen.
De soep laten afkoelen en vervolgens pureren. Op smaak brengen met zout en peper en voor gebruik op laag vuur opwarmen. Met gehakte koriander garneren.