Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

dinsdag 27 mei 2014

Groenteterrine in laagjes

Ingrediënten
  • 500 gr wortel, gehakt
  • 500 gr venkel, gehakt
  • 500 gr spinazie, gehakt
  • ]6 eieren
  • 6-8 el slagroom
  • zout en versgemalen zwarte peper.

Bereiding
De wortel in kokend water in 15-20 min. gaarkoken, afgieten en laten afkoelen.
Intussen de venkel in een andere pan koken water in 15-20 min. gaarkoken, afgieten en laten afkoelen.
De spinazie met aanhangend water in 3-4 mijn. stomen of tot de bladeren geslonken zijn. Laten afkoelen.
De gare wortel in een foodprocessor met 2 eieren en 3 el slagroom glad pureren, op smaak brengen met zout en peper en wegzetten.
Vervolgens de venkel met 2 eieren en 3 el slagroom in de schoongemaakte foodprocessor glad pureren en met zout en peper op smaak brengen.
Tot slot de spinazie in de schoongemaakte foodprocessor met 2 eieren glad pureren en op smaak brengen met zout en peper.

Een cakevorm van 1 liter inhoud bekleden met bakpapier. Een derde van de wortelpuree over de bodem uitstrijken, met een derde venkelpuree afdekken en vervolgens een derde spinazie erover verdelen. Herhalen met de resterende puree en met spinaziepuree eindigen.

De terrine 35-45 min. in een op 180C voorverwarmde oven zetten of tot hij stevig aanvoelt. In de vorm laten afkoelen en op een schaal storten. Voor een buffet de terrine met een heel scherp mes in plakken snijden omdat het voor gasten lastig is om dit zelf te doen.


Bron: Atrium Vegetarisch kookboek - Sarah Brown